می‌خواهید ازدواج کنید؟ در این مقاله با ما همراه باشید !


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 12 / 1 / 1393
بازدید : 540
نویسنده : sharef zadeh
می‌خواهید ازدواج کنید؟ در این مقاله با ما همراه باشید !
از میان همه تصمیماتی كه در زندگی خود می‌گیرید، فقط معدودی از آنها بسیار با اهمیت هستند، مثل انتخاب همسر كه می‌خواهید عمری با او زندگی كنید.

از میان همه تصمیماتی كه در زندگی خود می‌گیرید، فقط معدودی از آنها بسیار با اهمیت هستند، مثل انتخاب همسر كه می‌خواهید عمری با او زندگی كنید.

یك انتخاب اشتباه می‌تواند زندگیتان را تباه كند، باعث شود روز و شب را در نومیدی و ناكامی بسر برید، شما را افسرده یا نگران كند، یا در شرایطی قراردهد كه نه تنها سلامت روانی‌تان در خطر افتد بلكه سلامت جسمی تان هم تحلیل رود. همین طور ممكن است وضع اقتصادیتان نابسامان شود یا شاید هم در معرض بد رفتاری‌های جسمی یا زبانی قرار گیرید،یا به‌عنوان همسری ناموفق درگیر مسائل فرزندی شوید كه به تنهایی باید از پس مشكلات او هم بر آیید. 

پیامدهای یك انتخاب غلط و نارضایتی از زندگی زناشویی و یا حتی فرو پاشی آن، نه تنها زندگی شخصی خودتان را نابود می‌كند بلكه دود آن به چشم نسل بعدی كه از شما پامی‌گیرد هم خواهد رفت. 

بنا بر این، با انتخاب درست و عاقلانه شریك زندگی خود، لطف و كمك بزرگی به‌خود می‌كنید. بله، شما نیازمند یادگیری برخی مهارت‌های ارتباطی پایه نظیر حل مسئله و رفع اختلافات هستید. 

اما شما در عین حال، به همسری نیاز دارید كه در تمامی امورهمراهی و همدلی خوبی با شما داشته باشد و به‌اصطلاح یارغارتان باشد؛ یعنی با او احساس نزدیكی و یكدلی كنید.شما خانمها و آقایان جالب است كه بدانید در میان شاخه‌های مختلف علوم، علمی هم به نام علم یا دانش همسر گزینی وجود دارد.

روابط و مناسبات بین انسان‌ها، به ویژه همسران، پدیده‌هایی مرموز یا پر راز و رمز نیستند كه به‌دنبال درخشش جرقه‌ای جادویی وارد زندگی شما شوند، چیزی كه گاهی به آن كیمیای عشق هم می‌گویند و هیچ ارتباطی هم به داشتن یا نداشتن استعداد خاصی برای ایجاد یك پیوند ابدی ندارد.

 عشق به هیچ وجه كور نیست. داشتن روابط سالم در زندگی مشترك، در واقع بر پایه عشق، اعتماد و اطمینان، تعهد، صمیمیت و تعلق خاطر به یكدیگر استوار است. 

در آغاز با كسی كه قصد ازدواج با او را دارید ملاقات می‌كنید و مسلما او كسی است كه دوجانبه بودن چنین احساسی را به خوبی بروز می‌دهد. دكتر جان ون ایپ، روان شناس معتقد است كه به‌دنبال چنین ملاقاتی آنچه شما باید انجام دهید همگام شدن با جریان رشد و شكوفایی این صمیمیت است تا فرصت مطالعه و شناخت دیدگاه‌ها و رفتارهای آتی اورا داشته باشید. این گام، عامل مهمی در ایجاد روابط موفق زندگی آتی شماست. 

دكتر جان ون می‌گوید:با افزایش شناخت از شخص مورد علاقه تان، این شما هستید كه تشخیص می‌دهید آیا این شخص می‌تواند مورد اعتمادتان باشد یا نه.همین طور هم آیا امكان دارد همان كسی باشد كه در زندگی مشتركتان بتوانید به او تكیه كنید یا نه. به تدریج و با گذشت زمان، شما سطحی از تعهد و مسئولیت را به وجود می‌آورید. 

و بالاخره این كه در یك رابطه عاشقانه است كه جاذبه روابط زناشویی و تماس‌های احساسی و عاطفی شما تعالی می‌یابند.در این جا، پنج عامل تعیین‌كننده ارائه می‌شود كه روابط شمارا استحكام و دوام می‌بخشند. مشكل این است كه این پنج عامل باید همزمان و هماهنگ رشد و تكامل یابند و شما در این كار باید از دل و جان مایه بگذارید.

 بنابراین، هرگز اجازه ندهید كه یكی از این پنج عامل خیلی بیشتر از سایر عوامل در این مسیر روبه رشد جلو افتد. این پنج عامل عبارت اند از:

شناخت ، اعتماد، اتكاء، تعهد و در گیر شدن عواطف و احساسات. 

دكتر جان ون می‌گوید: به هنگام رشد و اعتلای روابطتان، به منطقه سالم و امنی نیاز دارید كه در آن وارد شوید. قانون اصلی برای ماندن در این منطقه سالم و امن، این است كه

هرگز اجازه ندهید كه یكی از این پنج عامل پیونددهنده پویا و فعال، رشدی فراتر از مرحله خاص خودش داشته باشد. 

بنا بر این، هرگز نگذارید كه روابطتان فرا‌تر از میزان تعهد و وفاداری تان پیش رود و برای طرف مقابل خود هم حد و حدودی از تعهد و وفاداری قائل شوید كه به‌اصطلاح در حیطه اعتماد و اطمینانی كه به شما نشان می‌دهد بگنجد. از همسر خود به اندازه اعتمادی كه به او دارید، توقع داشته باشید ؛ یعنی به طرف مقابل خود به اندازه شناختی كه از او دارید اعتماد كنید. دكتر جان‌ون‌در ادامه می‌گوید: اگر از این منطقه سالم و امن پا فراتر نهید، آن گاه به خاطر عشق و علاقه‌ای كه به شخص مورد علاقه تان دارید، دچار غفلت می‌شوید و مسائل و مشكلات بین خودتان را كم اهمیت خواهید شمرد. 

آیا متوجه منظور من هستید؟ اگر قبل از شناخت كمی به او اعتماد كنید یا قبل از آن كه شناخت لازم و كافی از او به دست آورید یا میزان تعهدش را نسبت به‌خودتان سنجیده باشید وارد روابط بسیار نزدیكی با او شوید، آن گاه نا چار خواهید بود كه مشكلات بین خودتان را كوچك جلوه دهید یا نظر تان را در باره او تغییر دهید و به‌اصطلاح حرف خودتان را پس بگیرید و وارد مرحله‌ای شوید كه به نومیدی و دلسردی دائمی گرفتارمی شوید و متأسفانه زمانی متوجه خواهید شد انتخابتان یك اشتباه محض بوده كه دیگر خیلی دیر شده و كار از كار گذشته است.  

رابطه، با شناخت شروع می‌شود و این شناخت شماست كه سایر عوامل مؤثر در روابط را تحت كنترل خود می‌گیرد. شناخت شما از دیگری با وسیع‌تر شدن دامنه روابط و مناسبات متقابل و كسب تجارب مختلف از یكدیگر، به تدریج و به مرور زمان عمق بیشتری می‌یابد. 

این نكته مهم است كه متوجه نحوه بر خورد كسی كه قرار است به عنوان همسرتان انتخاب كنید در موقعیت‌های مختلف باشید: مثلا اینكه رفتارش با دوستان، اعضای خانواده، روسای اداره‌اش، همكاران، غریبه‌ها و بچه‌ها چگونه است. 

در جریان مطالعه و بررسی یكدیگر و كسب شناخت درست، پنج نكته بسیار مهم وجود دارد كه باید به آن‌ها توجه كرد: 

1 - پیشینه خانوادگی و دوران بچگی  

2 - رفتارها و فعا لیت‌های آگا هانه و پخته برخاسته از وجدان بیدار  

3 - آ گاهی از درجه میزان سازگاری و انعطاف‌پذیری با لقوه خود  

4 - ارائه نمونه‌هایی از دیگر الگوهای ارتباطی  

5 - داشتن توان لازم در كار برد مهارت‌های ارتباطی با دیگران  

 این نكات به بهترین وجه شناخت لازم را از كسی كه می‌خواهید به همسری خود بر گزینید به شما می‌دهد. دكتر جان ون‌ تاكید می‌كند كه با استفاده از این روش‌ها می‌توانید هم به ندای قلب و احساس خود گوش دهید و هم پیرو عقل خود باشید.

 



مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11167
بازدید دیروز : 733
بازدید هفته : 12168
بازدید ماه : 14742
بازدید کل : 1249565
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com